Comedy Cluj este cel mai mare festival  din Europa dedicat filmului de comedie. Evenimentul a ajuns, în 2015, la cea de VII-a ediție, reunind la Cluj, an de an, sute de producții cinematografice din întreaga lume, invitați speciali și evenimente cu tematică.

Cu fiecare ediție, Comedy Cluj oferă publicului românesc acces la o selecție de filme foarte bine structurată, în care producțiile independente au prioritate tocmai pentru a facilita spectatorilor întâlnirea cu filme care sunt mai greu accesibile în rețelele comerciale de cinematografe. Filmele independente reprezintă, la fiecare ediție, aproape 50% din peliculele de lung sau scurt metraj incluse în program. Producțiile provin din toate zonele globului, Europa Statele Unite, până în Malaezia și Africa de Sud, din dorința organizatorilor de a face în continuare cunoștință publicului cu forme de umor și subiecte cât mai diverse și mai specifice diferitelor culturi.

Începând cu ediția din 2015, Comedy Cluj și-a propus să devină o platformă și pentru teatrul de comedie. Organizatorii doresc ca, treptat, Comedy Cluj să se transforme într-un mixt de film și teatru, un pas natural de a îmbina  comedia de pe marele ecran cu forma ei  jucată încă de acum 2.000 de ani.