Peter O’Toole, Premiul de Excelență al Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj 2015, in memoriam

Premiul de Ecelență Peter O'Toole

Pentru prima dată în istoria festivalului, premiul a fost acordat unui actor străin, organizatorii întărind și prin aceasta rangul de festival internațional al Comedy Cluj. Premiul a fost acceptat, într-un moment foarte emoționant, chiar de către fiica actorului, Kate O’Toole, membră a juriului ediției a VII-a. Mai multe informații sunt disponibile aici.

 

Obywatel/Cetățeanul, al regizorului polonez Jerzy Stuhr, marele câștigător al Comedy Cluj 2015.

Marele câștigător al Comedy Cluj 2015

Filmul a câștigat trofeele Cel mai bun film și Cel mai bun scenariu. Decizia juriului a fost unanimă și motivată de faptul că este un film foarte ambițios, cu un scenariu foarte bine structurat, un film gândit să aibă un mesaj puternic, chiar dacă este prezentat sub forma comediei. Mai multe informații sunt disponibile aici.

 

Peste 2000 de filme de scurt metraj înscrise pentru competiția Comedy Cluj

Peste 2000 de filme de scurt metraj

Producători independenți din întreaga lume au trimis pentru 2000 de scurt metraje în selecția pentru ediția a VII-a a Comedy Cluj. Din acestea, 116 au fost alese de organizatori pentru a fi prezentate publicului, în 11 calupuri diferite, iar 12 dintre acestea au intrat în competiția pentru un premiu Comedy Cluj. La final, Who’s Up?/Cine urmează? (Franța) a fost desemnat Cel mai bun scurtmetraj independent din competiție, iar Chinese Treachery/Trădare în stil chinezesc a primit premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj studențesc. Juriul competiției de scurtmetraje a decis, de asemenea, că producția The Taste/Gustul merită o Mențiune specială. Mai multe informatii sunt disponibile aici.