Festivalul Internaţional de Film Reykjavik” a fost constitut în anul 2004 de un mic număr de profesionişti şi iubitori ai filmului sub conducerea directorului Hrönn Marinósdóttir sub forma de societate non-profit cu răspundere limitată.

Festivalul Internaţional de Film Reykjavik

Aceasta are ca principale activităţi: prezentarea de filme noi și inovative de calitate, sprijinirea producţiei cinematografice, crearea unei reţele de profesionişti din diferite părţi ale lumii și promovarea dialogului social și cultural. Festivalul are loc în fiecare an la finalul lunii Septembrie si durează 11 zile.

În aceasta perioadă producţii cinematografice selectate din peste 40 de ţări sunt împărţite pe categorii, difuzate, vizionate şi evaluate. In cadrul festivalului se pune mare accent şi pe promovarea producţiilor independente fiind cunoscut pentru încrederea acordată profesioniştilor debutanţi. Datorită activităţilor societăţii cunoscută sub denumirea de “Festivalul Internaţional de Film Reykjavik”, publicul larg din Islanda poate lua contact cu producţia cinematografică autohtonă şi internaţională, având astfel acces la reprezentaţii culturale diverse exprimate prin intermediul filmului.

De la înfiinţare, mai mult de 1200 de filme din întreaga lume au fost difuzate in cadrul festivalului şi peste  900 de profesionişti din domeniul filmului, sute de jurnalişti şi reporteri şi mii de cinefili au putut să se întâlnească să se cunoască şi să exprime idei cu privire la cultură, tradiţii, valori şi traiul cotidian din diverse părţi ale lumii. În acest context această societate non profit contribuie semnificativ la asigurarea vizibilităţii Islandei pe plan internaţional şi la conştientizarea diversităţii culturale pentru publicul spectator.