Fundaţia Europeană pentru Cultură Urbană“,  este o organizaţie non – profit înfiinţată în anul 2006. Principalele activităţi cuprind promovarea culturii în oraşe, asigurarea accesul publicului larg la reprezentaţii culturale diverse şi susţinerea profesioniştilor din domeniu. În cadrul activităţilor desfăşurate de fundaţie s-a pus un accent deosebit pe promovarea culturii prin arte vizuale, respectiv prin producţii cinematografice.

Fundația Europeană pentru Cultură Urbană

Cel mai cunoscut si îndrăgit proiect dezvoltat sub cupola “Fundaţiei Europene pentru Cultură Urbană” este festivalul internaţional de film “Comedy Cluj“, considerat la momentul actual cel mai mare festival tematic dedicat filmului de comedie din Europa.

Comedy Cluj (thumbnail)

Pe parcursul celor cinci ediţii anterioare, festivalul a captat atenţia publicului prin difuzarea a peste 600 de filme de comedie produse în întreaga lume. În cadrul festivalului s-a avut în vedere şi organizarea de evenimente conexe care au adus în fata publicului regizori, actori, directori de festival, producători, distribuitori şi critici.

Mai mult, prin intermediul secţiunii speciale a festivalului, dedicată promovării filmelor produse de academiile de profil din lume, studenţilor români şi străini li se oferă posibilitatea să-şi promoveze munca. Interesul fundaţiei nu se limitează doar la film, dansul si artele spectacolului primind de asemenea o atenţie considerabilă din partea responsabililor de dezvoltare. In acest context fundaţia  funcţionează ca un veritabil catalizator cultural şi asigura un mediu propice promovării intercularităţii, toleranţei şi nediscriminării.